Cazane termice pentru iarna care va veni!

combustibil solidCel mai probabil si la sfarsitul acestui an vom avea o iarna. Nu putem stii daca va fi o iarna blanda sau geroasa dar cu siguranta vom avea nevoie de o solutie pentru incalzire. Focul si lemnul sunt metodele traditionale de incalzire a locuintelor si sunt recomandate mai ales in zonele unde acest combustibil se gaseste din plin. Avem inca o tara bogata in paduri si utilizarea lor rationala ne poate sustine inca multi ani de aici inainte. Oamenii gospodari stiu ca in aceasta perioada e bine sa achizitionezi si sa instalezi un cazan pe lemne de exemplu sau o centrala pe lemne cum se mai spune.

Poate cea mai buna oferta la capitolul cazane pe gazeificare vine de la producatorul german Viessmann care comercializeaza prin Romstal intreaga sa gama sa Vitoligno. Cazanele din otel Viessmann cu gazeificare au o plaja de puteri foarte generoasa care incepe de la 25kw si se duce pana la 80kw facandu-le astfel potrivite pentru incalzirea unor spatii din cele mai variate. Pana la sfarsitul lunii noiembrie la achizitionarea unui astfel de cazan termic primiti cadou un motoferastrau Stihl foarte util celor care stau la casa.cazan termic cu gazeificare VITOLIGNOO alta varianta pentru incalzirea cu lemne sunt cazanele produse de Kalder in Turcia. Acestea sunt cazane robuste din otel ce folosesc principiul de gazeificare si functioneaza cu combustibil solid. Pretul acestor cazane este mai mic ele beneficiind in aceasta perioada de o reducere de 30%. Oferta mai insa doar cazanul de 50 de kw intreaga gama urmand probabil sa fie inlocuita cu cazanele Integra de la acelasi producator.

cazan combustibil solid cu gazeificare
In ultimii ani tehnologia arderii lemnului a cunoscut un salt important prin introducerea principiului gazeificarii care reduce consumul de combustibil prin eficientizarea arderii. Astfel cazanele termice cu gazeificare au ajuns in prima linie a metodelor folosite pentru incalzirea locuintelor individuale (case) sau a spatiilor mari industriale sau cu alta destinatie. 


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *