Cazane pe lemne cu funcţionare pe principiul gazeificării si peleti!

Actualizat la 1 September, 2014 at 09:46 am

Dacă doriţi să economisiţi energie, trebuie să vă gândiţi mai întâi la sistemul dvs. de încălzire pentru că aici este cel mai mare potenţial de economisire. Cu un sistem de încălzire modern beneficiaţi de o eficienţă mai ridicată, un consum energetic mai mic și costuri reduse.

Cazane gazeificare

75 % din consumul de energie dintr-o gospodărie se datorează încălzirii locuinţei. Împreună cu necesarul de energie pentrun prepararea apei calde menajere, acest consum crește până la 87%.

consum-100-kw

Centralele pe peleţi

Peleţii sunt un combustibil ecologic, fiind produși din rumeguș, scoarţă, resturi de copaci, sau chiar plante prelucrate și cultivate special în acest scop. În plus, au o putere calorică mai mare decât a lemnului obișnuit, ard aproape fără emisii de fum, costuri mai mici de transport, o logistică îmbunătăţită de stocare și utilizare automatizată. Cenușa rezultată, care reprezintă sub 1,5%, este un excelent îngrășământ natural. Făcând comparaţie cu o centrală termică pe gaz convenţională, o centrală termică pe peleţi va consuma, cu un cost pentru aceeași putere termică produsă, cu aproximativ 20-30% mai putin.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *