Cazane din fonta!

Actualizat la 22 July, 2019 at 01:58 pm

Cazanul este un echipament termic care are ca rol funcional producia de agent termic. Spre deosebire de grupul termic, cazanul nu are în dotare
arztor, cu câteva mici excepii. Cazanele se folosesc in instalatii de incalzire de dimensiuni mici si medii (case individulale, vile, pensiuni, mici intreprinderi, hoteluri, blocuri etc.) Pentru a dispune si de apa calda pe langa cazane mai avem nevoie si de un preparator de ACM. Fonta este recunoscuta printre cele mai solide materiale si ca avand un transfer termic foarte eficient.


cazan fonta solidaCazanele din fonta Solida sunt produse in Italia de Sime, un producator cu renume pe piata internationala a aparatelor de incalzire.

  • putere termica: de la 21 la 67 Kw
  • presiune de funcionare agent termic (maxim): 4 bar
  • temperatura maxima de lucru agent termic: 90°C
  • combustibil: lemn sau/si carbune
  • schimbator de caldura din elementi de fonta;
  • cazanul este prevazut cu: regulator de tiraj, termostat de reglaj, termometru

In cazul in care cazanul functioneaza cu combustibil lemnos de esenta tare (mesteacan, stejar) putere calorica se reduce cu 10%.


Dunatech este un cazan din fonta cu combustibil solid ce foloseste un principiu inovator care are la baza un sistem secundar de aspiratie ce asigura aportul de aer proaspat necesar realizarii unei arderi eficiente si cu emisii reduse de noxe. Acesta centrala pe lemne poate fi utilizata in sisteme cu circulatie fortata sau naturala a apei datorita racordurilor si traseelor generos dimensionate. Combustibilul solid utilizat poate fi lemn sau carbune, cu o putere calorica mai mare sau mai mica si astfel puterea termica a cazanului va varia intre o limita minima si una maxima.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.