Cazane de fonta cu combustibil solid – produse noi!

Actualizat la 6 June, 2015 at 01:54 pm

Incepand din luna mai Romstal va comercializa cazane atmosferice din fonta de la furnizorul Rima Isi Sistemleri San. A.S. sub brandul propriu.

Vision este un cazan din fonta cu functionare pe combustibil solid(carbune, lemn, bricheti din carbune sau din lemn, crengi uscate). Granulatia optima pentru carbune si cocs este 24-60 mm. Dimensiunea optima a lemnului de foc: busteni cu diametrul de 40-100mm, iar lungimea lor depinde de numarul de elementi ai cazanului. Gradul de umiditate al lemnului este recomandat sa nu depaseasca 20%. Modelul de cazan Vision este de fapt modelul de cazan Thor realizat pentru Romstal cu brandul Romstal Vision, in regim de exclusivitate, este disponibil in 7 variante, 3 pana la 10 elementi, cu puteri intre 18-73kw. Izolatia cazanului este formata din vata de sticla cu grosimea de 80mm.

Am decis sa comercializam acest model de la furnizorul Rima, pentru ca este un model mediu/optim/economic si gama de puteri este foarte extinsa pana la 73 kw. Cazanul Vision are certificare europeana CE, primita de la compania germana de testari si certificari internationale Tuv Industrie Service Gmbh.

cazan-vision

Interiorul cazanului cuprinde trei pari principale: încarcare / camera de combustie, zona schimbului de caldura i zona de colectare a cenusei. In zona de schimb de caldura, exista un colector montat pe partea din spate a corpului cazanului, cu o clapeta integrata i un orificiu de curaare care poate fi închis. Aerul de combustie primar este alimentat printr-o supapa de deschidere în ua inferioara, în continuare trece pe sub, apoi prin grila. Aerul secundar este furnizat printr-o clapeta aflata pe usa superioara. Este dotat cu un regulator termomecanic care citeste temperatura agentului de încalzire din cazan. Conexiunile sunt situate în spatele cazanului.Partea din fata-sus a cazanului dispune de un termomanometru incastrat, cu o plaja de functionare 0-120 grade celsius i 0-4 bar.

Cazan pe combustibil solid (cărbune, lemne, brichete din lemn) alcătuit din elemente de fontă pentru prepararea agentului termic pentru instalaţii de încălzire centrală de medie temperatură. Disponibil in 7 variante, 3 pana la 10 elementi, cu puteri intre 18 – 73 kW. Dimensiuni recomandate: cărbune: 24 – 60 mm; butuci de lemne: 40 – 100 mm, iar lungimea este funcţie de dimensiunea în adâncime (numărul elementelor) a cazanului; brichete din lemn: diametru 60 – 100 mm, lungime până la 300 mm. Umiditatea combustibilului trebuie să fie sub 20 %. Interiorul cazanului cuprinde trei pari principale: încarcare / camera de combustie, zona schimbului de caldura si zona de colectare a cenusei. In zona de schimb de caldura, exista un colector montat pe partea din spate a corpului cazanului, cu o clapeta integrata si un orificiu de curatare care poate fi închis. Aerul de combustie primar este alimentat printr-o supapa de deschidere în usa inferioara, în continuare trece pe sub, apoi prin grila. Aerul secundar este furnizat printr-o clapeta aflata pe usa superioara. Este dotat cu un regulator termomecanic care citeste temperatura agentului de încalzire din cazan. Conexiunile sunt situate în spatele cazanului. Partea din fata-sus a cazanului dispune de un termomanometru incastrat, cu o plaja de functionare 0÷120 0C si 0÷4 bar.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *