Calorifere

Calorifer din fontă, aluminiu sau oțel? Care este cea mai bună alegere?

Încercarea de a alege caloriferele potrivite începe prin a ști exact cum influențează materialele din care sunt făcute încălzirea locuinței. Cele trei materiale principale pentru radiatoare sunt fontă, aluminiu și oțel inoxidabil. Îți prezentăm un ghid care explică avantajele și dezavantajele diferitelor tipuri de materiale pentru calorifere.

👉 Dacă vrei să faci alegerea optimă pentru casă, ține cont și de calculul puterii caloriferelor.

Calorifere fontă

Acestea au reputația de a fi foarte eficiente. Dar este adevărat?

Desigur, cu o izolație modernă sunt la fel de eficiente ca și oțelul și inoxul. În vremurile conacelor uriașe, cu coridoare cu curent de aer și izolație redusă, fonta era excelentă pentru că își elibera căldura încet. În acest context, era mai eficientă. Astăzi, nu atât de mult. Cu toate acestea, caloriferele din fontă încă arată uimitor, iar acesta este un motiv suficient pentru a cumpăra unul. Datorită masei lor greoaie, caloriferele din fontă sunt grele, deci, pregătește-te să plătești mai mult pentru instalare.

Cumpără un calorifer din fontă dacă dorești o piesă de epocă superbă, care să își păstreze căldura mult timp după ce este oprit. Dintre toate materialele caloriferelor, acesta se menține cald mult mai mult timp după ce îl oprești.

Avantajele și dezavantajele caloriferelor din fontă

Avantaje:

  • durata mare de viață;
  • au rezistență mare;
  • inerție termică mare (rămân mai mult timp calde);
  • sunt foarte solide.

Dezavantaje:

  • inerție termică mare (se încălzesc mai greu);
  • sunt foarte grele;
  • au un preț mare;
  • întreținere dificilă și costisitoare.

👉 Dacă te-ați decis pentru acest tip de calorifer și vrei să faci alegerea optimă, descoperă oferta pentru calorifere din fonta de la Romstal!

Calorifere aluminiu

Calorifere aluminiu – cele mai bune? Da, caloriferele din aluminiu sunt cele mai bune dintre toate opțiunile. Sunt superconductori care se încălzesc rapid și răspândesc repede căldura. Au cea mai mare putere BTU posibilă și cea mai bună capacitate de reacție, dar și cel mai mare preț. Merită însă absolut fiecare bănuț. Dar, dacă încerci să echipezi o casă întreagă și nu-ți poți cheltui bugetul pe un singur produs, atunci un calorifer din aluminiu s-ar putea să nu fie cel mai bun pentru tine, doar din motive de buget.

În timp ce caloriferele din fontă ar putea supraviețui oricărui impact, trebuie să tratezi aluminiul cu grijă pentru a evita loviturile. Orice lucru atât de bine conceput are nevoie de o atingere delicată. Dacă îți poți permite acest tip de calorifer, vei economisi bani pe termen lung și vei simți imediat beneficiile, indiferent de casă.

Avantajele și dezavantajele caloriferelor din aluminiu

Avantaje:

  • garanție mare;
  • sunt foarte ușoare și ușor de manevrat;
  • se încălzesc repede;
  • au un aspect modern.

Dezavantaje:

  • se răcesc repede;
  • se deformează ușor;
  • corodează electrochimic.

👉 Dacă acest tip de sistem pentru încălzire este alegerea perfectă pentru casa ta, accesează oferta completă pentru calorifere din aluminiu de la Romstal.

Calorifere oțel

Oțelul este iubit de designerii contemporani deoarece este ieftin și poate fi modelat în tot felul de stiluri inedite și utile. De asemenea, este disponibil într-o varietate de culori. Evident, materialele ieftine înseamnă un preț mai ieftin, așa că, dacă ai nevoie de mai multe calorifere și ai un buget limitat, atunci oțelul este calea de urmat. Acestea pot fi predispuse la acumularea de rugină, dar cu puțină grijă și un inhibitor, se păstrează bine.

Caloriferele din oțel inoxidabil sunt produsul ușor de ales dintre diferitele materiale pentru calorifere. Acestea conduc bine, dar își păstrează căldura pentru o vreme și sunt ușor de întreținut, deoarece nu ruginesc. Nu sunt la fel de ieftine ca oțelul moale, dar prețurile încep de la un nivel accesibil. Din punct de vedere vizual, acestea variază de la cele standard și simple, la o serie întreagă de modele expresive și îndrăznețe.

Nu este la fel de simplu cum pretind mulți vânzători, folosind sintagma „fără întreținere vreodată”. Cu toate acestea, nu este departe de adevăr. Cumpără un calorifer din oțel inoxidabil dacă dorești o investiție pe termen lung, care necesită foarte puțină întreținere, conduce agentul termic bine, dar care își păstrează căldura și câteva ore după ce este oprit. De asemenea, cumpără un calorifer din oțel pentru un produs prietenos cu bugetul, care este disponibil într-o mare varietate de forme, culori și dimensiuni datorită materialelor sale ieftine.

Avantajele și dezavantajele caloriferelor din oțel

Avantaje:

  • costuri mici de achiziție și montaj;
  • se încălzesc repede;
  • gamă variată de dimensiuni;
  • suportă temperaturi mari.

Dezavantaje:

  • se răcesc repede;
  • durata de viață medie mai mică decât a caloriferelor din fontă sau aluminiu.

👉 Dintre cele trei tipuri de materiale analizate, acesta poate fi alegerea perfectă. Vezi oferta completă pentru calorifere din otel și alege modelul potrivit pentru casa ta!

După cum poți vedea, diferitele materiale influențează performanța caloriferului tău. Iar cu atâtea opțiuni la dispoziție, totul depinde de bugetul estimat și stilul ales. Însă, alegerea ar trebui să fie mai ușoară acum că ai toate informațiile la îndemână.

Sursă foto: Unsplash

One thought on “Calorifer din fontă, aluminiu sau oțel? Care este cea mai bună alegere?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *