Cabine de dus Novellini

Actualizat la 5 August, 2015 at 12:50 pm

Panouri de inchidere – cabine de dus

Panourile de inchidere sunt elementele care caracterizeaza si determina alegerea cabinei de dus. Practic ele determina pozitionarea cabinei de dus sau si mai bine spus pozitionarea cabinei sugereaza modalitatea de inchideresi deci modul de folosire al panourilor

cabine-de-dus-pozitionare
Tipuri de deschidere – cabine de dus

Pentru a satisface toate exigentele si pentru a rezolva orice problema legata de spatiu firma Novellini ofera mai multe modalitati de deschidere.

deschidere-cabina-de-dusMontaj cabine de dus

In general cabinele de dus se instaleaza pe o cadita de dus, dar se pot monta si direct pe pardoseala (in special in tarile din Europa de Nord).
Din categoria cabinelor de dus fac parte si ''paravanele pentru cada'' care dupa cum sugereaza si numele, se instaleaza pe cada si reprezinta o varianta optima pentru cei care nu detin spatiu suficient in casa pentru montarea unei cabine de dus separate.

Stuctura cabine de dus

Cabinele de dus se impart in functie de tipul structurii:

cabine-de-dus

tipuri-sticlaPanouri cabine de dus

Paravanele si usile pot fi realizate din sticla securizata sau acril.

Acril este un material sintetic montat la modelele mai economice. Placa de acil este turnata prin intermediul unui dispozitiv cilindric care imprima pe suprafata acesteia un desen.

Sticla securizata este supusa unui proces de incalzire puternica (700 grade) si apoi unui proces de racire brusca. Socul termic genereaza o intarire a suprafetei sticlei care in acest fel :

  • devine mai rezistenta la lovituri
  • in cazul in care se sparge, se sfarama in bucati mici, dar care nu sunt periculoase.

Sticla poate fi transparenta sau imprimata. Cand sticla este calda este ''imprimata'' cu un dispozitiv cilindric care realizeaza un desen pe suprafata acesteia. Sablarea este un proces de imprimare care garanteaza durata si rezistenta desenului. Pentru colorarea sticlei se introduce colorant in amestecul din care este realizata sticla.