Beneficiile utilizariii saunei
Beneficiile saunei sunt cunoscute inca din lumea antica. Fiind una dintre cele mai utilizate metode de ingrijire, sauna este utilizata pentru beneficiile sale asupra organismului, precum si pentru starea de bine pe care o creeaza.
Utilizarea saunei crește capacitatea pielii de a stoca apa, menținând-o hidratata, protejata impotriva agresiunilor factorilor externi, incetinind procesul de îmbătrânire. Pielea este mult mai bine oxigenata, ceea ce favorizează regenerarea celulelor epidermice. Transpirația dislocă celulele moarte ale pielii, care, ulterior se îndepărtează printr-o simplă clătire. Acest lucru este echivalent cu o curățare in profunzime. După saună, pielea se simte deosebit de curată și este plăcută la atingere, tenul fiind proaspăt și radiant.
Sauna ajuta la mentinerea unei stari de sanatate optime. Căldura este absorbită de piele și transferată direct straturilor inferioare ale acesteia. Astfel intră în fluxul sanguin și în interiorul corpului, punând în mișcare un proces ale cărui efecte pozitive sunt incontestabile. După numai câteva minute, corpul începe să transpire intens și să elimine toxinele dăunătoare. Metabolismul, sistemul imunitar și circulația sângelui sunt stimulate, iar pielea, țesuturile conjunctive și întregul organism este mai bine aprovizionat cu oxigen. Mușchii încep să se relaxeze. Datorită temperaturilor mai scăzute la o umiditate constantă a aerului de circa 55%, sauna cu abur solicita inima și circulația într-o măsură mai mică decat infrasauna.