Baterii sanitare pentru institutii publice

Actualizat la 7 September, 2020 at 08:58 am

Aspectul si dotarile toaletei sunt puncte esentiale in felul in care orice consumator percepe imaginea unei companii sau institutii publice. In ultimii ani, protejarea mediului si economisirea resurselor naturale a devenit o preocupare constanta in activitatea companiilor responsabile fata de mediul inconjurator, care acorda o atentie sporita tehnologiilor eco-friendly. Prin urmare, toaleta trebuie sa primeasca o atentie speciala in momentul renovarii sau construirii unei cladiri publice.

baterii-senzorNoile tehnologii in domeniul instalatiilor, estetica produselor si abilitatea lor de a crea un mediu igienic pot imbunatati exponential imaginea de ansamblu a cladirii.In plus, aceste inovatii in domeniul sanitarelor reduc costurile de functionare, economisesc apa si energie si imbunatatesc gradul de igiena.

1. Avantajele folosirii robinetilor temporizati

robineti temporizatiRobinetii temporizati sunt dotati cu un mecanism care odata actionat declanseaza jetul de apa si ulterior il inchide automat dupa o perioada presetata. Faptul ca jetul de apa curge pentru o perioada predeterminata de timp, inainte de a se inchide automat, este o solutie de a limita risipa de apa ca urmare a neglijentei. Economia de apa poate merge pana la 60%. Robinetii temporizati nu necesita energie electrica pentru actionare. Bateriile cu senzor reprezinta o solutie simpla si convenabila de a economisi apa in toaletele publice unde numarul mare de utilizatori poate genera o risipa semnificativa de apa. In plus, sunt o optiune sigura pentru a evita inundarea toaletei, in cele mai multe cazuri din neglijenta utilizatorilor.

2. Avantajele folosirii bateriilor si robinetilor cu fotocelula

Fotocelulele sunt senzori care detecteaza lumina. Sunt dispositive de dimensiuni mici, cu costuri reduse, consum redus de energie, practice si durabile.

Cum functioneaza bateriile cu fotocelula?

In momentul cand senzorul detecteaza prezenta mainilor in fata bateriei declanseaza jetul de apa. Cand mainile sunt retrase, senzorul cu infrarosu transmite un semnal care opreste apa in interval de cateva secunde.

economie de apaPrincipalul avantaj al bateriilor cu fotocelula il reprezinta economia de apa.

Institutele de specialitate au calculat ca folosirea bateriilor cu fotocelula permite o reducere consumului si a costurilor cu apa cu 30% pana la 50%, ceea ce permite recuperarea investitiei in doar 3-6 luni. La aceasta se adauga insa si o serie de alte beneficii:

  • Sunt usor de folosit
  • Previn raspandirea microbilor si a bacteriilor
  • Previn inundarea baii, mai ales in cazul toaletelor publice
  • Economisesc apa si reduc in acelasi timp costurile
  • Previn oparirea accidentala

baterie cu senzorbaterie cu fotocelula

Reducerea consumului de apa

Instalarea bateriilor cu senzor reduce consumul de apa prin oprirea jetului in momentul in care nu mai detecteza prezenta corpului. In acest fel, apa nu se iroseste de exemplu in timp ce aplicam sapunul pe maini sau ne periem dintii. Asta face mai confortabil efortul de a economisi apa. In loc sa tot pornim si sa oprim robinetul de apa cu mainile pline de sapun, acesta face acest lucru in locul nostru, declansand jetul de apa imediat ce detecteaza prezenta mainilor.

Sanatatea si siguranta in folosire

In cazul toaletelor publice, atingerea robinetului pentru a opri bateria determina in mod involuntar contaminarea cu microbi si bacterii, ceea ce face in fapt “inutila” spalarea mainilor. Bateriile cu fotocelula elimina in principal nevoia de a atinge bateria, ceea ce reduce semnificativ riscul de a prelua si transmite microbii. Tehnologia este insa aplicabila atat in toalete publice, cat si in gospodarii.

De asemenea, acest tip  de tehnologie face igiena mult mai atractiva pentru copiii de varste mici, pentru care devine o activitate usoara si chiar distractiva.

baterii-pisoare3 Avantajele folosirii robinetilor de pisoar temporizati sau cu fotocelula

Robinetii de pisoar, atat cei temporizati cat si cei cu fotocelula, incorporeaza tehnologii care cresc performanta si eficienta in utilizare.

In cazul robinetilor de pisoar cu fotocelula apar si alte beneficii:

  • Utilizatorul nu mai este nevoit sa atinga dispozitivul de actionare, posibil purtator de microbi
  • Pisoarele se mentin curate si improspatate, in ciuda utilizatorilor neglijenti, care “uita sa traga apa”
  • Lipsa contactului cu robinetul scade riscul de utilizare gresita sau vandalism (unii utilizatori, din dorinta de a evita contaminarea cu microbi prin atingerea robinetului cu mana, ajung sa-l “loveasca” cu diverse obiecte sau chiar cu piciorul, ceea ce poate deteriora instalatia si creste in acelasi timp nivelul de contaminare pentru ceilalti utilizatori).

Baterie cu senzor pisoarrobinet pisoar cu senzor


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *