Aparatele de aer condiționat Romstal Habitat – Design și tehnologie pentru confortul tău

Actualizat la 20 November, 2018 at 12:44 pm

Pregătește-te să înfrunți căldura toridă a verii cu noile aparate de aer condiționat Romstal Habitat! Acestea sunt disponibile cu puteri cuprinse intre 9000 si 24000 de BTU. Odată alese el vor începe imediat să vă racorească locuința uimindu-vă în acelasi timp cu aspectul elegant, caracterizat de un design Streamline si un stil european simplu.

Aer conditionat Romstal HabitatRomstal Habitat asigură ventilarea, dar și încălzirea corespunzătoare pentru încăperile dumneavoastră.  Aparatul de aer conditionat de tip monosplit cu inverter, este usor de instalat datorita noii placi de montaj si a carcasei spatioase, ce permite acces usor la conexiuni, filtre reducand timpul de montare si curatare. Datorita acestei structuri a fost creata o placa integrate universala ce se poate asambla la toate modele din gama, fiind usor de inlocuit astfel readucand timpul de intretinere.

Aparatele aer condiționat Romstal Habitat sunt disponibile și în modul Wi Fi putând astfel fi controlate de la distanță.

Aer conditionat controlat prin WI FI

Aceste noi produse Romstal sunt extrem de practice ocupând puțin spațiu, impresionând la nivel vizual și funcționînd eficient și silențios. Ele nu vor incomoda și nu vor ocupa spațiu inutil, în timp ce vor oferi tot confortul termic de care aveți nevoie pentru activitățile cotidine. Este foarte important să dispunem de temperaturile ambientale de lucru de care corpul nostru are nevoie pentru a putea performa la capacități maxime. Disconfortul termic scade abilitățile noastre de a ne desfășura activitățile în mod normal și afectează productivitate. Un aparat de aer condiționat repezintă o necesitate pentru a putea funcționa fără probleme și a ne putea realiza munca în condiții propice.

Tehnologie avansată pentru un confort sporit

Acum poţi avea acasă temperatura dorită indiferent de sezon! Noul aparat de aer condiţionat Romstal Habitat funcţionează economic si eficient! Îl poţi controla de la distanţă datorită tehnologiei wifi! Echipat cu un motor cu tehnologia DC Inverter, HABITAT asigură o performanţă stabilă, de clasa A++ la răcire si A+ la încălzire.

DC Inverter este un dispozitiv electronic care schimbă curentul alternativ (AC – 220/50Hz) în curent direct (DC – 6/12/24) sau vice-versa.

Unităţile cu tehnologia DC Inverter:

 • Au eficienţă mărită în comparaţie cu aparatele de aer condiţionat tradiţionale;
 • Au durata de viaţă extinsă pentru componente;
 • Elimina fluctuaţiile vizibile de sarcină, ceea ce le face sa fie mai silenţioase şi reduc costurile de operare dar si numărul defecţiunilor;
 • Îşi schimbă capacitatea în timpul utilizării, în funcţie de nevoia de confort a utilizatorului şi creează condiţiile perfecte în încăpere;
 • Funcţionează fără probleme chiar şi în situaţii meteorologice extreme.

 

Romstal Habitat este echipat cu R32

Agentul frigorific de generatie viitoare. R32 este un freon sintetic, de substitutie definitiva (hidrofluorocarburi) care nu contine clor in molecula (CH2F2, difluormetan). Acest tip de freon apartinand clasei hidroflurocarburi (HFC) nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice pentru viitor, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului.

 

De ce să aleg agentul frigorific R32?

 • R32 este un nou agent frigorific pentru aparatele de aer conditionat care are DOAR O TREIME din potentialul de incalzire globala al altor refrigeranti traditionali. R32 are un GWP* de 675, in comparatie cu traditionalul R410A care are un GWP* de 2088.

*GWP (Global Warming Potential) reprezinta potentialul de incalzire globala care este o masura relativa, indicand gradul de incalzire al unui gaz cu efect de sera in atmosfera. Valoarea GWP depinde de modul in care concentratia de gaz se descompune in timp in atmosferă.

 • Volumul de incarcare este cu aproape JUMATATE MAI MIC fata de R410a ceea ce insemna mai putin freon.
 • Dar cel mai important lucru este ca EMISIILE DE CO2 SUNT DE PESTE PATRU ORI MAI MICI decat in cazul folosirii lui R410a.
 • Are o eficienta cu 3-4% mai mare fata de R410a.

Care sunt avantajele agentul frigorific R32?

 • R32 este adecvat in special pentru utilizarea in aplicatiile in care s-au utilizat freonii R22 sau R410A.
 • Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat a agentului frigorific R410A datorita capacitatii de racire volumetrica.
 • R32 este un agent frigorific HFC monocomponent si este unul din fractiile freonului R410A
 • Capacitatea volumetrica este cu 20% mai mare decât R410A ceea ce înseamna ca o unitate cu R32 poate fi încarcata cu mai pu]in freon.
 • Este clasificat ca fiind netoxic
 • Caldura necesara pentru evaporarea freonului R32 este mai mare decat cea a freonului R410A.
 • Densitatea freonului R32 este mai mica decat cea a agentului frigorific R410A, astfel incat cantitatea de incarcare este mai mica, iar impactul asupra climatului este mai redus.

Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *