Aparatele de aer conditionat cu inverter Romstal Vision – o solutie sustenabila pentru reducerea consumului de resurse

Noua politica a companiei Romstal este orientata catre diminuarea impactului negativ asupra mediului si generarea unor alternative eficiente de conservare a resurselor naturale. Lansarea aparatelor de aer conditionat Romstal Vision reprezinta una dintre solutiile propuse de companie pentru reducerea consumului de resurse. Prin tehnologia inverter de ultima generatie, noua gama de aparate ofera garantia celui mai mic consum de energie. Aparatele de aer conditionat Romstal Vision au fost certificate cu clasa energetica A+ la functionarea pe incalzire si clasa A pe racire, conform Directivei ErP din 2013 cu privire la produsele cu impact energetic.

Aer conditionat inverter

In ceea ce priveste distinctia intre un aparat de aer conditionat clasic si cel cu inverter, in cazul aparatului traditional, aceasta utilieaza un compresor care lucreaza pe sistemul ON/OFF pentru a regulariza temperatura unei incaperi. In timpul functionarii pentru racire, compresorul aparatului de aer conditionat porneste si functioneaza la capacitatea lui nominala. Termostatul indica cand a fost atinsa temperatura dorita, iar compresorul se opreste. In acest fel, temperatura camerei incepe sa creasca determinand pornirea compresorului din nou.

In cazul aerului conditionat cu tehnologie inverter, compresorul functioneaza la capacitatea sa maxima, depasind capacitatea nominala. In acest fel, racirea unei camere se realizeaza intr-un timp mult mai scurt. Compresorul nu se opreste in momentul in care termostatul indica temperatura setata, ci isi micsoreaza progresiv capacitatea si turatia ventilatoarelor, in acest fel functionand in mod continuu, dar la o capacitate redusa mentinand constanta temperatura incaperii.

Aparatele de aer conditionat cu tehnologie inverter genereaza o reducere de consum de energie considerabila, acestea asigurand si un randament mai mare pentru functia de incalzire, pe timpul iernii. Totodata, aparatele cu inverter sunt mult mai silentioase datorita eliminarii zgomotului de oprire si pornire al compresorului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *