Amenajarea terasei

Actualizat la 20 August, 2019 at 08:21 am

Orice cămin are nevoie de o oază de linişte sau de un spaţiu, cât de restrâns, care să facă legătura dintre intimitatea lui şi agitaţia exterioară. Pentru cei care nu beneficiază de un living destul de spaţios, amenajarea corespunzătoare a terasei din dotare ar putea echivala cu un astfel de spaţiu.

Culorile

Pentru terasă, este recomandat să folosiţi culori şi texturi cât mai aproape de cele ale naturii, combinarea tonurilor de maro cu cele de verde având un efect relaxant asupra oamenilor. De asemenea, sunt recomandate nuanţele deschise: alb, crem, bej, gălbui. Din punctul de vedere al imprimeurilor, preferatele anului sunt cele cu tematică vegetală (ceea ce susţine preferinţele cromatice) şi cele cu motive geometrice. Nu vă temeţi să apelaţi la culori puternice pentru accesoriile din acest spaţiu, atâta timp cât există un echilibru cromatic şi destulă lumină pentru a pune în valoare piesele favorite.

terasa 3 terasa 6

Mobilierul

Având în vedere dimensiunile obişnuite ale unei terase, va trebui să planificaţi totul pentru un spaţiu relativ restrâns. Aşadar optaţi pentru mobilier nu foarte voluminos, deşi nu neaparat cu tendinţe minimaliste şi încercaţi să nu aglomeraţi această secţiune a casei. Între piesele de mobilier principale recomandate se numără canapelele (alegeţi-le pe cele mai confortabile!), două, trei taburete, o masă joasă şi, poate, un dulap mic, împrumutat din averile bunicii.

Dacă terasa este mai încăpătoare, puteţi înlocui canapeaua cu un hamac şi taburetele cu fotolii, puteţi adăuga mai multe dulapuri sau cutii personalizate – spaţii pentru depozitarea diveritelor nimicuri valoroase ale fiecărui membru al familiei. De asemenea, puteţi folosi rafturi suspendate de diferite modele şi dimensiuni pentru a etala câteva decoraţiuni care să vă îmbunătăţească starea de spirit.

tersa1

Decoraţiuni

Pernele de decor sunt în vogă anul acesta – ele sunt prezente în aproape orice încăpere. Tocmai de aceea, va trebui ca acestea să fie la îndemână şi pe terasă. Cu cât mai colorate şi mai vesele, cu atât mai bine! Lăsaţi la îndemână şi o pătură moale, călduroasă şi colorată, pentru serile răcoroase petrecute pe terasă.

Ghivecele cu flori sunt, de asemenea, un element decorativ ce nu poate lipsi de pe terasă, indiferent că aceasta este închisă sau deschisă. Puteţi alege ghivece mari, impunătoare, aşezate pe podea, sau ghivece suspendate cu plante agăţătoare.

Pe masa de cafea, puteţi aşeza câteva lumânări de dimensiuni şi culori diferite, eventual parfumate – mireasma lor combinată cu aerul proaspăt vă vor încânta în fiecare minut petrecut în acest spaţiu. Între decoraţiuni puteţi adăuga orice alt obiect semnificativ pentru dumneavoastră: un felinar, câteva ilustraţii, rame foto sau figurine sau vase create de copilul familiei la cursurile de olărit.

terasa 5 terasa 4

Podele potrivite pentru amenajarea terasei tale

Gresie in stil retro – veselie, petrecere, buna dispozitie pe terasa casei tale! Alege pentru amenajarea terasei gresie cat mai colorata, in stil retro. Indraznet, dar placut, acest stil creeaza cadrul perfect pentru a petrece o zi minunata pe terasa casei, alaturi de prietenii tai.

Gazon sintetic – Daca vrei ca terasa sa fie la fel de verde ca gradina ta, gazonul sintetic se va dovedi o alegere isteata si de efect! Adauga si cateva plante si, astfel, vei aduce natura mai aproape de casa ta.

Mix de straturi – Pentru un plus de originalitate pe terasa ta, alege sa folosesti mai multe tipuri de podele. In acest sens, poti opta pentru dale si mocheta, printre altele. Aceasta imbinare armonioasa va face din terasa ta un loc placut unde sa iti petreci dupa-amiezile calduroase de primavara.

Nisip – Visezi la mare, la plaja si la cat mai mult soare? In acest caz, afla ca poti aduce oricand vacanta mai aproape de tine! Nu trebuie decat sa te folosesti de nisip pentru a amenaja terasa casei tale. Adauga si cateva obiecte decorative care sa-ti aminteasca de mare si petrecerea poate sa inceapa!

Covoare in stil nomad – Daca esti genul aventurier, cea mai buna solutie pentru terasa ta este sa folosesti covoare, care te duc cu gandul la nomazi. Doua scaune si o masa sunt suficiente pentru a te simti bine, seara, cand vii de la serviciu si ai nevoie de relaxare si liniste.


Pietris – O alta solutie pentru a acoperi podeaua terasei este sa folosesti pietris. Aceasta este, de altfel, o alta modalitate eficienta de a aduce putin din spiritul vacantei mai aproape de casa ta.

Pamant – Pentru a te simti cat mai aproate de natura, poti alege sa folosesti pamant pentru terasa ta, fara a adauga prea multe elemente decorative si piese de moblier. Alege sa amenajezi terasa intr-un mod simplu, dar incantator.

ROMSTAL RECOMANDA PENTRU PLACAREA TERASEI TALE: placile ceramice de exterior de la furnizori de renume din Spania si Italia, Ibero, Aparici, Exagras si Rondinde http://www.romstal.ro/exterior.

recomandare romstal 1 2444
zp8497586rq

Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.