Amenajarea livingului: idei practice și sugestii estetice
Dacă locuința noastră ar fi o țară, cu siguranță livingul ar juca rolul de capitală. Încăperea cea mai spațioasă a casei are roluri multiple, în funcție de circumstanțe. Livingul se transformă în cinematograf pe perioada weekendului, în cafenea, când primești în vizită prietenii cei mai intimi, sau în loc de joacă pentru cel mic, atunci când ploaia nu-i permite să iasă în parc. Diversitatea utilizărilor atribuite acestei camere face ca etapa de amenajare să fie deosebit de importantă, atât din punctul de vedere al ergonomiei, cât și din cel al aspectelor vizuale.
- Care sunt etapele amenajării unui living
- În ce stiluri poți amenaja livingul
- Amenajarea unui living în stil modern
- Amenajarea unui living cu șemineu
- Amenajarea unui living open space
- Amenajarea unui living clasic
- Alte stiluri inspirate pentru amenajarea livingului
- Ce idei de amenajare poți aplica în funcție de spațiu
- Amenajarea unui living mic
- Amenajarea unui living de apartament vs living la casă
- Amenajarea livingului, după formă
- Cum faci decorarea livingului
- Alegerea culorilor în amenajarea livingului
- Ce greșeli trebuie să eviți
Care sunt etapele amenajării unui living
Indiferent de modul în care vrei să arate rezultatul eforturilor tale, este important să pornești cu dreptul în operațiunea de amenajare a livingului. Pentru început, este nevoie să evaluezi cât mai realist spațiul de care dispui, pentru ca piesele de mobilier și decorațiunile alese să se potrivească în mod optim.
Fără o viziune de ansamblu, ai putea face erori a căror remediere să te coste bani în plus și să îți consume resurse suplimentare de timp și de efort fizic. De pildă, o bibliotecă asamblată și fixată în pripă ar putea pune în dificultate montarea ulterioară a unui tablou sau a unui televizor cu suport de perete.
De asemenea, elementele decorative alese trebuie să corespundă cromaticii și designului întregii camere, pentru ca livingul să păstreze un stil unitar. Planificarea mai are scopul de a defini rolul pe care îl va îndeplini livingul. Dacă vrei să conservi funcționalitatea existentă deja în încăpere sau să dai o notă de lifestyle întregului ansamblu, acesta este momentul în care poți face alegerile definitorii.
În ce stiluri poți amenaja livingul
Câte gusturi, atâtea feluri de a decora livingul. Chiar dacă trebuie, la nevoie, să facă o impresie bună în ochii oaspeților, livingul definește, în primul rând, personalitatea celor care locuiesc în casa respectivă. Pentru asta, te poți inspira din estetica deja validată. Apoi, nu uita că poți fi cât de creativ dorești și să combini elemente din stiluri diferite. Ca să-ți faci o idee despre varietatea de posibilități pe care o ai la îndemână, iată câteva exemple în acest sens:
Combină stilul modern cu mobilier vintage
Stilul modern, caracterizat de conceptul de „aici și acum”, cromatica simplă, în care predomină nuanțele de alb, bej, gri, negru, și de liniile drepte, curbe și figuri geometrice, poate fi combinat excelent cu elemente din stilul vintage. Acestea se pot regăsi la nivelul mobilierului ce poartă patina timpului, dar care este perfect funcțional, cum ar fi o canapea cu picioare din lemn la vedere ori niște fotolii pufoase, foarte comode, o bibliotecă de tip vitrină, cu uși de sticlă ori un dulap cu mânere decorative.
Amenajează livingul în stil modern cu note minimaliste
Stilul modern și cel minimalist sunt aproape înrudite. Ambele sunt definite de mobilierul simplu și de spațialitate. Astfel, chiar dacă în minimalism canapelele, măsuțele de cafea ori fotoliile dispar aproape complet, în modernism sunt acceptate piesele de mobilier multifuncționale și cât mai ușor de manevrat. Din perspectiva culorilor, poți aduce în sufrageria ta monocromatică ceva din minimalism sau să optezi pentru cel mult trei nuanțe reci, cum ar fi griul, movul și albastrul. Într-un living amenajat în stil modern cu influențe minimaliste, își poate face loc și un covor mic, care să nu acopere toată pardoseala.
Alege designul rustic, cu elemente etnice
Dacă te încântă stilul rustic, ce-ți aduce aminte de casa copilăriei, dar și influențele din culturile lumii, poți face o alegere îndrăzneață și să-ți amenajezi livingul în stilul rustic, cu elemente etno. Pardoseala din lemn, câteva grinzi pe tavan și decorațiunile care duc cu gândul la fascinantul continent african sunt exemple de materiale și obiecte ce ar putea da o notă personală livingului tău. Totodată, poți opta pentru mobilier modern, cu picioare din lemn, la vedere, ca să mergi mai departe cu imaginația și să combini trei tipuri de design interior.
Combină stilul modern cu elemente clasice
Când vrei să amenajezi sufrageria și nu știi exact care e formula ca să fii în trend cu moda oricând, chiar dacă trec ani buni până să faci următoarele modificări în casă, atunci combinația dintre stilul modern și cel clasic este ideală pentru tine. De la nuanțele de gri, bej și alb, până la mobilierul cu linii simple, un living decorat astfel denotă eleganță și rămâne o încântare peste timp.
Livingul în stil minimalist, cu elemente moderne și scandinave
Una dintre formulele interesante de amenajare a sufrageriei este să aduni în aceeași încăpere trei stiluri oarecum similare, așa cum sunt minimalismul, modernismul și cel scandinav. Într-un astfel de living, nu își au locul culorile stridente, mobilierul masiv ori foarte multe decorațiuni. De multe ori, e vorba despre o cameră monocromă, foarte luminoasă, cu piese de mobilier ușoare și puține, spațioasă și care induce o stare de liniște.
Amenajarea unui living în stil modern
Cei care aleg amenajarea unei sufragerii moderne sunt adepți ai spațiilor aerisite, ai pereților în nuanțe de gri, ocru și albastru, precum și ai liniilor bine conturate. Vei alege, așadar, piese de mobilier angular în culori reci sau chiar în combinații de alb și negru.
Elementele precum veioza cu abajur, corpurile de depozitare fără uși, masca pentru calorifer sau comoda televizorului pot combina inserțiile metalice cu suprafețele lemnoase. Obiectele decorative, ancorate pe pereți sau amplasate pe mobilier, pot rupe monotonia prin forme curbate și contururi neregulate, dar mai ales prin culori vii. Totodată, poți opta pentru crearea unui efect vizual deosebit, prin vopsirea unor pereți în nuanțe pastelate și montarea unei pardoseli bej sau gri, asortată cu mobilier din lemn sau cu tapițerie în tonuri de bej și gri.
Amenajarea unui living cu șemineu
Șemineul poate fi integrat cu ușurință în aproape orice stil de amenajare interioară, indiferent de designul pe care îl are. De obicei, este piesa centrală dintr-o încăpere și este indicat să-l pui în valoare cât mai bine. De exemplu, într-un living modern, poți opta pentru un model de șemineu încorporabil, pe care să-l montezi într-un perete care imită piatra de râu. Vei crea, astfel, un efect vizual deosebit.
Și într-o sufragerie open space își poate face loc un șemineu elegant, într-unul dintre pereții sau stâlpii care delimitează parțial diverse spații, cum sunt bucătăria și livingul propriu-zis. Combinația dintre pereții nefinisați, ce aduc aminte de zidurile neterminate ale clădirilor industriale, și căldura focului din șemineul ce duce cu gândul la atmosfera romantică dintr-o cabană de munte este punctul de pornire pentru a crea propria poveste stilistică în sufrageria ta.
Nu este neapărat ca șemineul să se situeze pe unul dintre pereții centrali ai sufrageriei. El se poate regăsi și într-un colț al camerei, imitând perfect gura sobei de teracotă de odinioară. În felul acesta, poți transforma unul dintre pereți în piesa de rezistență a încăperii, amplasând aici un tablou supradimensionat, de exemplu.
Amenajarea unui living open space
O sufragerie open space este un exemplu tipic pentru stilul modern. Acest concept, de spațiu deschis, implică o permanentă conexiune a sufrageriei propriu-zise cu alte zone din casă, cum ar fi bucătăria, holul de la intrare sau diningul, unde iei masa cu cei dragi. Ideea de bază o reprezintă spațialitatea, luminozitatea. Zonele sunt delimitate vizual, uneori, dar nu de pereți clasici, care să se întindă pe toată lungimea sau înălțimea camerei, ci doar parțial. Deseori, sunt de preferat panourile sau stâlpii cu linii drepte ori curbe.
Dacă locuiești la vilă și ai suficient spațiu ca să te desfășori după cum dorești, o sufragerie open space poate avea vedere la etajul superior, de exemplu. În astfel de situații, ca să accentuezi senzația de spațialitate și luminozitate, ideal ar fi să alegi o paletă cromatică simplă, în nuante de maro, gri, negru și alb.
Amenajarea unui living mic open space
Chiar dacă, la prima vedere, amenajarea open space este mai degrabă potrivită pentru livingurile spațioase, ea este posibilă și pentru sufrageriile mici. Într-un apartament-studio, de exemplu, este chiar o idee reușită să pui între living și bucătărie doar un panou din scânduri subțiri.
Amenajarea unui living clasic
Pereții albi sau bej îți indică din start faptul că ai de-a face cu un living în stil clasic, iar impresia se confirmă odată ce privirea se oprește asupra tavanului cu decorațiuni din stucaturi. Tot acolo vei observa și candelabrul somptuos, iar șemineul va întregi peisajul. O alegere tipică a celor care preferă stilul clasic este reprezentată de canapeaua amplasată central, iar biblioteca din lemn masiv întărește declarația de stil.
Poți da o notă personală unei sufragerii clasice, optând pentru vopsirea pereților într-o singură culoare, dar nu în clasicul alb ori bej, ci în albastru, verde sau galben-pai. O altă caracteristică pentru amenajarea unui living în stil clasic este nelipsitul covor, care acoperă, de obicei, întreaga suprafață a podelei din lemn sau laminat.
Alte stiluri inspirate pentru amenajarea livingului
Dincolo de stilul modern și clasic, există o mulțime de alte variante de design interior pentru care poți opta, indiferent că este vorba despre o sufragerie open space, cu șemineu sau fără. În continuare, afli detalii interesante despre câteva dintre cele mai populare stiluri de amenajare interioară a livingului.
Stilul rustic
Dacă locuința ta se află în mediul periurban sau dacă, pur și simplu, vrei ca livingul să emuleze un stil rural, poți să alegi stilul nonșalant al unei cabane de la munte. Pentru aceasta, pe tavan își vor face apariția grinzile groase de lemn masiv, iar colțurile pereților vor fi îmbrăcate în placaje de piatră.
Pardoseala din scândură și decorațiunile tradiționale vor definitiva senzația de vacanță la munte, de fiecare dată când vei prelungi serile de weekend la un film bun.
Stilul vintage
Vei recunoaște acest mod de amenajare după piesele masive de mobilier în stil britanic sau italian. Corpurile sunt așezate pe picioare ondulate, au suprafețe curbate, iar sertarele și ușile au mânere metalice cu forme asimetrice.
Din livingul vintage nu lipsește comoda cu vitrină de sticlă sau măsuța de cafea cu blat masiv, iar invitații vor fi poftiți pe un set format din canapea și fotolii cu imprimeu floral. Nu în ultimul rând, acest stil ar fi incomplet fără parchetul din lemn masiv și fără un candelabru de dimensiuni moderate.
Stilul eclectic
Dacă vrei să te simți simultan ca în filmul Marele Gatsby și ca într-o galerie de artă contemporană, te așteaptă o listă lungă de modificări ce trebuie aduse camerei de zi. Aceasta, pentru că stilul eclectic combină tot ce e mai bun din secolul al XX-lea și din prezent.
Nu vei greși dacă vei combina o canapea clasică și o bibliotecă modernistă suplă, din metal, alături de care să așezi un taburet din ratan. Pe perete poți atârna hărți, reclame vintage, discuri din vinil și fotografii alb-negru.
Stilul minimalist
Inspirat de spiritul echilibrului scandinav, livingul minimalist va cuprinde puține piese de mobilier, iar paleta de culori potrivită acestuia va fi una predominant neutră. Corpurile masive de mobilier sunt înlocuite de etajerele în consolă, iar canapelele au spătar scurt și un design geometric.
Pentru un efect deconcertant, se recomandă vopsirea unuia dintre pereți într-un ton puternic de albastru, bej sau gri petrol. Stilul minimalist nu acceptă covoarele și nici încărcarea încăperii cu multe decorațiuni.
Stilul etnic
Stilul etnic aduce în prim-plan influențele culturale ale unui popor. De pildă, te poți inspira din tradițiile indiene și să aduci puțin din spiritul hindușilor, la tine acasă. Prin simpla decorare a pereților cu țesături specific indiene, poți crea o poveste deosebită în sufrageria ta.
Dacă preferi cultura marocană, poți decora sufrageria cu piese de mobilier și decorațiuni specifice. Stilul etnic este unul personal, în care spui o poveste emoționantă despre senzațiile pe care ți le dau tradițiile unui popor. Se caracterizează prin autenticitate și are un farmec aparte pentru că originile lui sunt străvechi.
Stilul scandinav
Când vine vorba despre amenajarea unui living în stil scandinav, primul lucru la care e bine să te gândești este alegerea unor piese de mobilier ușoare, compacte, multifuncționale, cu finisaje din lemn de culoare deschisă. De altfel, din perspectiva cromaticii, într-o astfel de sufragerie ar trebui să predomine albul, bejul și griul foarte deschis.
Dacă optezi pentru stilul scandinav, vei avea un living foarte aerisit, în care pătrunde multă lumină naturală și în care sunt binevenite plantele de apartament. Totodată, pragmatismul va fi la el acasă, cu spații de depozitare ușor de folosit și extinderea spațiului de locuit, astfel încât încăperea să fie cât mai liberă.
Stilul industrial
Inspirat din arhitectura fabricilor și a spațiilor de lucru întinse, stilul industrial se remarcă prin utilizarea pieselor cu un puternic caracter mecanic, elementele din metal fiind la ele acasă. Într-o sufragerie industrială, orice conductă cu aspect vintage trebuie lăsată la vedere, iar pereții imită zidurile nefinisate sau cărămida.
Într-un living amenajat în stil industrial, o canapea masivă, din piele autentică, și un reflector pe post de lampadar pot fi piesele de rezistență. Totodată, nu ai nevoie de covoare, iar paleta cromatică este, în general, închisă, preferate fiind nuanțele de maro, negru, gri, bej.
Stilul boho
Stilul boho este unul al persoanelor nonconformiste, cărora le place să iasă din tipare. În general, într-un living amenajat în acest stil predomină nuanțele de maro, bej, teracotă, alături de culori foarte vii, cum sunt portocaliul aprins, albastrul electric. Discrepanța cromatică nu este, însă, obligatorie.
Aspectul boem, elementele naturale, precum lemnul sau metalul, completează tabloul unui living boho. Într-o astfel de încăpere, poate fi amenajată și o mică grădină cu plante de apartament. În general, un obiect antic sau moștenit din timpuri de demult este foarte apreciat în acest tip de design interior.
Stilul contemporan
Stilul contemporan este puternic ancorat în prezent și se schimbă de la o perioadă la alta. Este caracterizat de accentele vii de culoare și de varietatea formelor. Un living contemporan este simplu, dar și sofisticat. Atmosfera inedită este creată de utilizarea deliberată a texturilor diverse, a culorilor și a formelor.
Stilul contemporan este potrivit oricărui tip de living, indiferent că este vorba despre o încăpere mică sau spațioasă. Contrastele cromatice sunt elementele cheie. Totodată, într-o sufragerie contemporană nu au ce să caute tapițeriile cu franjuri, ciucuri, broderii. Mobilierul este, în general, din fibre naturale, cu picioarele la vedere, din lemn sau din metal, și are linii curbe, inedite.
Ce idei de amenajare poți aplica în funcție de spațiu
Dispunerea spațiului de locuit va fi definitorie pentru modul în care vei amenaja livingul, așa că reușita designului final va depinde de modul în care vei valorifica principalele caracteristici ale camerei. Astfel, poți amenaja sufrageria, în funcție de:
- dimensiunile acesteia;
- tipul locuinței;
- forma sufrageriei.
Amenajarea unui living mic
Când vine vorba de amenajarea unui living mic, poți câștiga iluzia unui spațiu mai permisiv dacă vei renunța la măsuța de cafea și dacă vei opta pentru corpuri de mobilier suspendate și pentru bean bags în loc de canapea.
De asemenea, televizorul dintr-un living mic va sta cel mai bine pe perete sau va lipsi. Apoi, ca să accentuezi ideea de spațialitate și luminozitate, este de preferat să optezi pentru nuanțe neutre, deschise și să te asiguri că în încăpere pătrunde suficientă lumină naturală.
Alte idei de amenajare a unui living, după dimensiune
Un living aparent restrictiv se va dovedi foarte spațios dacă vei face alegerile corecte. La fel de valabil este și faptul că poți irosi metri pătrați importanți dintr-un living mare, în lipsa unei planificări bune:
- living îngust: canapeaua extensibilă este cea care te va salva de senzația unui living înghesuit, alături de polițele ce pot substitui biblioteca obișnuită. Tâmplăria de culoare albă va amplifica senzația de spațiu, iar spoturile ce iluminează selectiv anumite zone vor contribui la efect;
- living mare: îți vei permite să așezi aici o canapea mare, o bibliotecă în stil clasic și o comodă potrivită pentru un televizor cu diagonală generoasă. Merită, așadar, să accesorizezi cu draperii groase și cu parchet cu aspect natural, sub care să își facă treaba în liniște incalzirea in pardoseala.
Amenajarea unui living de apartament vs living la casă
Un alt criteriu important de care e bine să ții cont atunci când amenajezi livingul este tipul locuinței. Există limitări și oportunități atât în cazul celor care locuiesc cu vecini în imediata proximitate, cât și în cazul celor care au la dispoziție și o curte. Inventivitatea va fi cea care îți va da cele mai bune soluții:
Amenajarea unui living de apartament
Soluția unui living open space rămâne valabilă, în special dacă frecvența meselor în familie sau alături de cei dragi este una mare. Poți compensa spațiul moderat prin iluzia delimitării volumelor, prin paravane minimaliste sau prin rafturi cu ghivece de flori.
Amenajarea unui living la casă
În cazul în care ai optat pentru amenajare de living în stil clasic, ai toate motivele să amplasezi un șemineu pe unul dintre pereți. De asemenea, dacă spațiul o permite, poți amenaja un loc de joacă pentru mezinul casei.
Amenajarea livingului, după formă
Forma sufrageriei este aspectul care va dicta ergonomia de care te vei bucura la tine acasă. Cu un mobilier adaptat formei livingului, nu vei simți niciun neajuns, indiferent de forma încăperii:
- livingul dreptunghiular: pentru că este dificil să identifici un punct central al acestui tip de living, va trebui să creezi o amenajare tip vagon, printr-o comodă îngustă și joasă, un televizor fixat pe perete și corpuri suspendate plasate alternativ, în locul bibliotecii; o canapea în forma literei L va completa agreabil decorul;
- livingul pătrat: într-un living cu această formă, indiferent de dimensiuni, vei putea așeza fără probleme o canapea centrală și, opus ei, o bibliotecă în stil convențional; în funcție de spațiul disponibil, vei putea amplasa o canapea de colț și chiar o masă extensibilă, pentru cinele festive.
Cum faci decorarea livingului
Ce ar fi camera de oaspeți, fără un decor cât mai agreabil, obținut prin decorațiuni interioare și cu ajutorul micilor artificii de design? Îți poți individualiza locuința cu ușurință și fără prea mari eforturi, câtă vreme vei urma sfaturile potrivite.
Alegerea covoarelor
Într-un living mare, un covor cu textură bogată se va potrivi de minune, în timp ce traversele înguste vor avantaja din plin o încăpere dreptunghiulară. Depinde și de stilul de amenajare ales. Nu uita că, dacă optezi pentru un living modern, poți folosi covoare mici și nu foarte pufoase, dar dacă vrei să decorezi sufrageria minimalist, atunci mai bine renunți la idee.
Iluminatul sufrageriei
Corpurile de iluminat cu picior pot fi înlocuite cu spoturi și cu aplice, atunci când este nevoie, dar un living clasic va avea, invariabil, un candelabru mare.
Instalațiile și aparatele electrocasnice
Caloriferul și aparatul de aer conditionat sunt elemente nelipsite dintr-un living. Într-unul de mari dimensiuni, ele pot fi disimulate prin măști sau cu ajutorul draperiilor. O idee la fel de bună este să le vopsești în aceeași nuanță cu pereții, ca să dai senzația de camuflaj.
Mobilierul din sufragerie
Tentația de a alege piese masive este una greu de înfruntat, dar un living mic te va obliga să înlocuiești, de exemplu, o bibliotecă masivă cu un set de corpuri suspendate.
Decorațiunile din living
Alegerea decorațiunilor din living depinde de stilul de amenajare ales. Într-un living rustic cu elemente moderne, poți opta pentru o scară din lemn, fotolii sau cufere din răchită ori ratan și vase din ceramică, pentru a crea o atmosferă caldă.
Totodată, coșurile din răchită în care să pui ghivece cu flori de apartament sau cactuși pot fi decorațiuni deosebite pentru livingurile spațioase, decorate în stil rustic, etno, boho sau modern.
Alegerea culorilor în amenajarea livingului
Cele mai moderne sufragerii abundă în culori vii, precum grena, corai, mov închis, verde smarald sau albastru cobalt. Alegerea paletei cromatice depinde, însă, de designul interior ales. Astfel, o decorare de living clasic ca la carte implică vopsirea pereților în culori calde, în timp ce stilurile mai moderne se vor potrivi cu griul, albastrul și verdele închis. Din perspectiva cromaticii, poți fi cât de creativ dorești. Iată câteva dintre opțiunile pe care le ai:
Contrastul dintre verde smarald și gri
Una dintre combinațiile cromatice reușite este între verdele smarald și gri. Poți vopsi doi dintre pereți în verde și doi, în gri. Ca să accentuezi efectul vizual creat, alege mobilier în aceleași nuanțe. De pildă, poți opta pentru o canapea gri, dar pentru perne decorative verzi.
Combinația modernă dintre gri deschis și galben pai
Culorile au un impact major asupra stării noastre emoționale. Prin urmare, este esențial ca, în sufrageria ta, să reușești să creezi o atmosferă caldă, confortabilă, relaxantă. Poți obține acest efect prin combinarea griului deschis și a galbenului pai. Ambele nuanțe inspiră liniște și reînnoire.
Contrastul dintre alb și verde marin
Una dintre cele mai plăcute combinații cromatice este contrastul dintre alb și verdele marin. Practic, este o invitație la o călătorie în natură, pe malul mărilor și al oceanelor. Este, însă, important să folosești și texturi potrivite, în ceea ce privește mobila, pardoseala și pereții. Cu alte cuvinte, ar fi bine să optezi pentru cele care imită piatra de râu, lemnul, metalul, nisipul, vegetația marină.
Combinația dintre gri și maro
În general, sufrageriile monocrome sunt liniștitoare, însă la fel de relaxantă este și combinația dintre tonurile de gri și cele de maro. Dacă optezi pentru astfel de nuanțe, este important să știi cum să realizezi contrastul. De exemplu, poți să ai o pardoseală din lemn de culoare mai închisă, o canapea gri deschis și pereți vopsiți într-o nuanța de gri și mai deschisă.
Contrastul dintre roz și albastru
Un contrast la modă și care dă o notă elegantă sufrageriei este cel dintre rozul pal și albastrul intens. Astfel, poți alege mobilier cu tapițerie albastră și perne decorative de culoare roz, toate acestea intrând în armonie cu draperiile în roz și albastru și cu un tablou abstract, tot în cele două nuanțe.
Paleta cromatică multicoloră
Dacă ești o fire nonconformistă și îți place să ieși din rând, poți aduna în livingul tău nuanțe diverse, cum ar fi galbenul, rozul, griul, bejul, maroul, verdele, albul și negrul. Important este să grupezi elementele astfel colorate, indiferent că sunt piese de mobilier sau decorațiuni, așa încât, în diverse colțuri ale camerei, să creezi contraste. Vei obține, astfel, un efect vizual deosebit.
Ce greșeli trebuie să eviți
Granița dintre un living decorat cu generozitate și unul excesiv este foarte fină. Ca să nu cheltui mai mult decât este cazul, pentru ca la final să constați că rezultatul este unul complet nereușit, asigură-te că bifezi cât mai multe dintre punctele de mai jos:
- nu copia mobilierul și dispunerea lui din cataloagele magazinelor;
- alege un covor potrivit cu dimensiunea camerei;
- nu alege accesorii foarte luxoase, în contrast puternic cu restul casei;
- nu aglomera camera cu obiecte decorative și nici pereții cu tablouri;
- alege corpuri de iluminat potrivite cu mobilierul și cu accesoriile.
Livingul tău merită tot ce este mai bun, iar sfaturile de mai sus te vor ajuta să obții un decor mai mult decât agreabil. Identificarea stilului potrivit depinde atât de personalitatea ta, cât și de a celor apropiați.
Sursa foto: Shutterstock
Pingback: Amenajarea dormitorului: sfaturi, idei practice si inspiratie - Blog Romstal
Pingback: Cum amenajăm o baie şi un living în stil minimalist | ȚĂRĂNCUȚA URBANĂ
Pingback: Idei pentru amenajarea unei garsoniere | Albinuţa Magică
Pingback: 6 motive ca să-ți construiești o casă mică - SoftBlog
Interioare uimitoare în culori frumoase. Cel mai mult îmi place burgundul 🙂
Îmi plac interioarele atât de discrete, aproape monocromatice, cu o singură culoare de accent care armonizează totul atât de frumos.