Am lansat pliantul de sustenabilitate, ediția 2019

Daca ati urmarit indeaproape activitatea Romstal ati observat ca a noastra companie te invita sa alegi intotdeauna ECO (solutii de instalatii si produse cu impact redus asupra mediului). Romstal isi propune ca prin actiunile sale sa minimalizeze pe cat posibil impactul negativ asupra mediului. Astfel, politica noastra este orientata spre generarea unor alternative eficiente care sa ajute la conservarea resurselor naturale. Promovam sustenabilitatea si solutiile ECO!

Pentru a cunoaste mai bine actiunile noastre am lansat un raport de sustenabilitate pe care il poti rasfoi apasand pe acest link.RAPORT SUSTENABILITATE 2019

De ce, sustenabilitate? Necesitatea dezvoltării sustenabile / durabile a societăţii omeneşti nu este un fapt apărut în ultima perioadă. Această necesitate a fost şi rămâne o cerinţă obligatorie pentru fiecare etapă de dezvoltare a umanităţii.

Însă în ultimii 150 – 200 de ani omenirea a încălcat cu bună ştiinţă toate principiile sustenabilităţii şi dezvoltării durabile şi de aceea promovarea şi susţinerea atat a conceptului cât şi a acţiunilor concrete, cuprinse în termenul de “sustenabilitate”, au devenit activităţi de interes major în perioada actuală.

În această perioadă şi, în special în ultimii 40-50 de ani, s-au consumat resurse într-un ritm inimaginabil, au dispărut specii şi biosisteme numeroase, planeta a fost poluată şi ‘încărcată’ cu reziduuri toxice cât pentru 2/3 milenii. Este adevărat că, în aceeaşi perioadă, a existat şi o rată de dezvoltare şi un progres accelerat, în toate domeniile. Dar, în majoritatea cazurilor, progresul într-un domeniu a dus, invariabil, la o cerere mai mare, şi la o producţie tot mai mare, la un consum de resurse în creştere şi, în final, la un grad de poluare mai mare şi cantităţi mai mari de reziduuri. Tot în ultima perioadă, dar mult mai ‘timid’ am început să ne ocupăm şi de ‘reversul medaliei’, respectiv de căutarea şi implementarea unor măsuri de contracarare, de ‘apărare’. Dar, un adevar destul de crud şi care trebuie acceptat, este că, oricât de multă inteligenţă şi resurse investeşte societatea umană în găsirea unor soluţii alternative la producerea energiei din surse clasice, fosile (petrol şi gaze naturale), singura variantă eficientă, viabilă şi la îndemână în acest moment, este una singură: sa consumăm mai puţina energie din surse poluante şi să producem mai multă energie din surse regenerabile.

La nivel global, ne aflăm într-un punct critic, întrucât mai mult de jumătate din acest prag l-am consumat deja.

Raport de sustenabilitateCompania Romstal contribuie activ la reducerea emisiilor de CO2 la nivel local şi global, prin:

  • comercializarea produselor ECO, ceea ce conduce la reducerea amprentei de CO2 la clădirile/lucrările clienților Romstal;
  • diminuarea amprentei energetice a clădirilor (izolare termică, eficientizarea instalațiilor folosite pentru încălzirea /răcirea incintelor, înlocuirea iluminatului clasic cu cel pe LED-uri, folosirea sistemului BMS (Building Management System) pentru controlul şi monitorizarea automatizată a echipamentelor şi instalațiilor care funcționează în locațiile Romstal, compensarea automată a energiei reactive);
  • reducerea consumului altor resurse (apa prin instalarea perlatoarelor, hârtie prin montarea uscătoarelor de mâini, tipărirea documentelor numai când este absolut necesar şi atunci față – verso);
  • optimizarea transportului şi înlocuirea flotei auto poluante;
  • producerea de energie regenerabilă;
  • colectarea selectivă si reciclarea deşeurilor.

Monitorizarea emisiilor de CO2 ne ajută să evidențiem progresul datorat investițiilor atât în modernizarea şi eficientizarea din punct de vedere energetic a clădirilor Romstal, cât şi a flotei auto şi să atingem cât mai rapid obiectivul propus pentru reducerea amprentei de carbon, conform politicii energetice a companiei, pentru perioada 2014 – 2019.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

Romeo colaboreaza la blogul Romstal inca din 2016. A scris articole care v-au adus informatii despre cele mai noi aparitii din portofoliul companiei - centrale termice, calorifere, boilere, sisteme de incalzire in pardoseala, aparate de aer conditionat, pompe, gresie si faianta, panouri solare, s.a.m.d. Inainte a lucrat ca director de vanzari in cadrul unei firme de constructii. Experienta in acest domeniu s-a impletit cu pasiunea pentru scris fapt ce l-a determinat sa inceapa un blog personal. A scris o serie de articole despre avantajele pe care le obtin consumatoriii prin alegerea unor produse de calitate pentru constructiile lor in detrimentul unora mai ieftine dar cu o calitate mai indoielnica. Romstal l-a urmarit si i-a propus o colaborare. Asa a ajuns sa scrie pe blogul nostru. “Aici, la Romstal, una dintre cele mai importante companii din domeniu, am expunerea necesara pentru a transmite ideile mele consumatorului final. Este foarte important sa transmitem clientilor cat de vital este sa aleaga produse moderne pentru casele lor. Acestea ii vor ajuta sa plateasca mai putin pentru resursele consumate si le vor mari garantat confortul. Intotdeauna sunt nerabdator sa aflu mai multe despre noile aparitii de pe piata si sa transmit informatiile mai departe celor care ne urmaresc.”

romeo has 777 posts and counting. See all posts by romeo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *