Alimentează mașina de la Romstal

Actualizat la 22 December, 2016 at 01:52 pm

Suntem la sfarsit de 2016 si putem spune ca am ajuns la momentul in care vehiculele electrice reprezinta deja o alternativă viabilă la maşinile ce folosesc carburanţi convenţionali. Faptul ca bateriile acestora au devenit mai puternice desi marimea lor a scazut considerabil, face cumparatorul sa ia in calcul achizitionarea unui astfel de automobil. Principala problema apare insa cand vine vorba despre statiile de incarcare pentru acest tip de vehicul. Totusi, trebuie aduagat ca, la fel ca peste tot in lume, Romania se ocupa tot mai acut de aceasta problema si incearca sa ofere o infrastructura bine dezvoltata, astfel incat cei care se gandesc sa treaca la acest nou stil de echipare a masinii lor sa nu-si puna problema functionalitatii.

Romstal doreste sa vina in sprijinul dezvoltarii infrastucturii dedicate masinilor electrice, oferind pentru piata romaneasca solutii de incarcare de la doi producatori europeni de traditie din acest domeniu. Compania nostra a implementat astfel de statii de incarcare in majoritatea oraselor mari ale tarii: Arad, Baia Mare, Bacau, Brasov, Buzau, Cluj-Napoca (2 statii), Deva, Fundeni, Focsani, Galati, Iasi, Targu Mures, Oradea, Otopeni, Pantelimon, Ramnicu Valcea, Suceava (2 statii).

statii-de-incarcare-masini-electrice
Trebuie mentionat ca statiile pot fi utilizate si pentru incarcarea simultana a doua autovehicule electrice prin montarea a doua prize tip 2 de 11kW sau 22kW, in special in cazul zonelor de incarcare publice. Montajul acestor echipamente se poate face in interior, direct pe peretele unui garaj, sau in exterior, putand fi fixate pe piloni metalici care vin drept accesorii suplimentare.

Statiile de incarcare de la Keba AG si ABL Sursum sunt disponibile atat pentru sectorul privat (ex: garaje si locuinte individuale) cat si pentru zonele semi-publice si publice (ex: hoteluri, cladiri de birouri, centre comerciale, parcari publice). Acestea folosesc prize la standardul de incarcare AC tip 2, si s-au dovedit solutii rapide de incarcare, fiabile si usor de configurat.

Toate statiile sunt protejate impotriva contactului cu praful sau apa avand carcase rezistente, construite dupa standardele de protectie in vigoare. Statusuli de functionare si erorile sunt indicate cu LED-uri. Optional, statiile de incarcare pentru masini electrice pot fi comandate cu interfata web, software de configurare, modul RFID (identificare prin frecventa radio) si carduri de autentificare RFID. Aceste facilitati permit operatorilor din domeniul semi-public si public sa administreze facil o retea de statii de incarcare, avand control asupra accesului utilizatorilor la statii, sa contorizeze energia utilizata la incarcarea masinilor, sa ofere posibilitatea rezervarii statiei de incarcare de catre utilizator la o anumita ora si pentru un anumit interval de timp si nu in ultimul rand, atunci cand numarul masinilor electrice va creste, sa poata factura pentru incarcarea masinilor.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

In echipa Romstal din 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *