7 criterii pentru alegerea caloriferelor din otel

Actualizat la 23 July, 2019 at 10:28 am

In acest material vom vedea care sunt parametrii tehnici si comerciali care trebuiesc luati in calcul atunci cand facem o comparatie intre 2 sau mai multe calorifere si mai ales cand vrem sa achizitionam un calorifer.

1. Puterea termica pe radiator – este un criteriu de comparatie relevant, pentru ca aceasta trebuie sa satisfaca necesarul de caldura al incaperii in care este montat radiatorul. Pana acum cativa ani, Pt(W) se calcula raportandu-ne la t=60ºC (t =Ttur+Tretur/2 – Taer incapere, adica 90+70/2-20).
Intre timp standardele au evoluat, se foloseste agent termic la temperaturi mai mici EN 442 (t=50ºC , Ttur=75, Tretur=65, Taer=20) si producatorii sunt obligati sa comunice puterea si la aceste valori. Atentie la comparatiile intre puterea radiatoarelor, aveti grija sa folositi acelasi t.

Cumparand calorifere din otel Eccorad vom obtine ECONOMIE de bani la factura de gaz datorita faptului ca radiatorul se incalzeste repede si centrala functioneaza o perioada mica de timp.

calorifer otel

2. Lungime aripioare convectoare – pentru asigurarea unei puteri termice marite. Aripioarele au rolul de a mari randamentul caloriferului cu cca.30%

Clientii care au achizitionat calorifere din otel Eccorad spun ca ca au beneficiat de un CONFORT sporit datorita randamentului termic crescut al radiatorului, micsorand astfel timpul total de asteptare pana la înclzirea camerei.

3. Grosimea tablei de otel – având contactul direct cu agentul termic din radiator este importanta pentru cresterea puterii termice, plus rezistenta la coroziune. Astfel datorita grosimii tablei din otel ce asigura o functionare in conditii normale pe o perioada mare de timp vom beneficiat de SIGURANTA crescuta in exploatarea caloriferelor.

ECCORAD calorifer4. Masa totala (kg) – rezulta din grosimea tablei si lungimea totala a aripioarelor pentru o durata mare de viata.

5. Tara de provenienta / producator cu experienta – respectarea in totalitate a normativelor in vigoare pentru realizarea unor produse durabile in timp

Clientii mei care au achizitionat calorifere din otel Eccorad spun ca au beneficiat CALITATE, deoarece Eleks are o experienta de 30 de ani in productia de radiatoare si calitatea este confirmata date de standardul ISO 9001 de certificare.

6. Termen de garantie – distribuitorul isi asuma responsabilitatea remedierii sau inlocuirii produsului, pe cheltuiala sa, daca se constata defecte de fabricatie.

Garantia de 12 ani este oferita de Romstal datorita tratamentului special de fosfatare aplicat pe interiorul radiatorului care protejeaza impotriva coroziunii.

7. Presiunea maxima de lucru – confera caloriferului o siguranta maxima pentru utilizarea la instalatii de incalzire.(si la cladiri cu mai multe etaje). Grosimimea la tabla si a imbinarilor sudate trebuie sa asigure o functionare in conditii normale pe o perioada mare de timp.

calorifer din otel kermi

In afara celor 7 criterii de baza ce trebuie luate in calcul la achizitia unui calorifer mai sunt cateva lucruri de care nu ar fi rau sa tineti cont cand faceti o alegere.

  • Accesorii incluse – livrarea radiatorului cu elementele compatibile pentru montaj (sistem de fixare in perete, dop si aerisitor)
  • Gama disponibila cu repere pe stoc – posibilitatea de adaptare la orice tip de incapere cu livrare rapida in aceeasi zi
  • Conditii de transport la domiciliu – astfel incat sa obtinem o livrare rapida, fara alte costuri suplimentare

Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *