22 martie – Ziua Mondială a Apei

Actualizat la 23 July, 2019 at 10:01 am

Deși aparent apa reprezintă o resursă inepuizabilă, în realitate trebuie să știți că avem la dispoziţie resurse limitate de apă potabilă. Iată de ce Romstal vă invită astăzi de Ziua Mondială a Apei să economisiți cel mai prețios bun al planetei, apa, sursa noastră de viață.

Ziua Mondială a Apei

Peste doua treimi din suprafaţa globului este acoperită de apă. Circa 94% din aceasta se află în oceane, iar aproximativ 6% se găsește în pânza freatică, gheţari, râuri și lacuri. În consecinţă, resursele reale de apă potabilă reprezintă doar 0,0221% din cantitatea totală de apă.

Acesta este motivul pentru care 40% dintre locuitorii lumii nu au apă curată suficientă pentru o igienă minimală.

Risipa de apa

CUM ECONOMISIM?

Produsele pe care le alegem sunt un bun punct de plecare pentru economisirea apei și nu în ultimul rând pentru economii financiare importante. Majoritarea acestor produse prietenoase cu mediul au un preț care se va amortiza singur . Din economia de apă realizată prin utilizarea unor astfel de produse se acoperă integral costul lor și se obţin și rezerve financiare, pe care le puteţi folosi pentru ceea ce contează pentru dumneavoastră.

Mai adaugăm la asta și faptul că în anul 2000 preţul unui metru cub de apă costa în România 0,37 Lei în timp ce astăzi prețul a ajuns la 5,5 Lei (creștere de 1.380%) și ne putem întreba pe bună dreptate: cât va costa un metru cub de apă peste 50 ani?

Consum de apa

5 PASI SIMPLI PENTRU A ECONOMISI APA!

  • ­Fă un duș în loc de o baie. Pentru a umple o cadă de volum mediu se consumă mult mai multă apă decât pentru un duș scurt
  • Nu risipi apa, ci închide robinetul când te speli pe dinți. Sfatul e valabil și pentru bărbierit, băieți!
  • Oare ai o toaletă mai inteligentă decât bănuiești? Mecanismul de golire rapidă al unui sistem dublu de golire folosește cu 70 % mai puțină apă decât dacă tragi apa în mod normal.
  • E prea fierbinte apa? Trebuie să adaugi apă rece de fiecare dată? Redu temperatura și vei economisi astfel și energie.
  • Înghesuie mai mult într-o tură! Umple complet mașina de spălat rufe și cea de spălat vase și spală totul într-o singură tură (nu în două).
  • Harta lumii apa

Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

In echipa Romstal din 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *